maanantaina, lokakuuta 10, 2016

Laatusenioreiden kokous 10.10.2016

Laatusenioreiden kokouksessa oli vieraanamme Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen. Hän selosti meille ASQ Global State of Quality Research 2016- tutkimusta. Tulokset Suomen osalta eivät ole juurikaan kehittyneet kolmen vuoden takaisesta ensimmäisestä tutkimuksesta.

Suomalaisorganisaatiot ovat lisänneet panoksiaan laatuun, mutta kansainväliset kilpailijat menevät ohi asiakastiedon hyödyntämisessä, laadun taloudellisten vaikutusten mittaamisessa ja toimittajaverkkoon liittyvien riskien hallinnassa.


 
 
Ohessa kokouksessa jaettu materiaali:
 
Seuraavaa tapaaminen Suomalaisella klubilla 8.11.2016 klo 12.00
 

1 Comments:

Blogger Juhani Anttila kirjoitti...

Lisää kokouksen keskusteluista:
Toin esille tutkimukseen liittyviä konseptuaalisia ja metodologisia ongelmia, joista johtuen “tutkimuksesta” ei voi tehdä pitkälle meneviä yksityiskohtaisia johtopäätöksia. Olen noista näkökohdista kirjoittanut yksityiskohtaisemmin facebook-viestissäni 10.10 2016 (https://www.facebook.com/juhani1anttila/posts/10154070602438940 ).
Myös keskustelussa tuli esille kysymys koko laatuammattilaisuuden relevanttisuudesta reaalimaailman suhteen. Tällä kysymyksellä ennakoimme sitä keskustelua, joka meistä riippumatta käynnistyi maailmanlaajuisesti samasta aiheesta kokouksemme jälkeen. Tähän liittyen meidän kokouksessamme pohdittiin sitä, miten laatua voitaisiin ammattimaisesti käsitellä digitalisoituneessa yhteiskunnassa.
Olen valmis jatkamaan keskustelua näistä aiheista. Kuulimmehan, että koko tutkimuksen päätarkoituksena oli juuri tällaisen keskustelun käynnistäminen.

15 lokakuuta, 2016 16:30  

Lähetä kommentti

<< Home