sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

JAOSTOIMINNAN TEEMAVUODEN 2010 AIHEENA TULEVAISUUDEN TUTKIMINEN


Laatukeskuksen jaostoiminta suuntaa vuonna 2010 tiiviisti katseensa tulevaisuuteen. Eräänlainen lähtölaukaus oli Laatupalkinto -gaala, jonne ilahduttavan suuri määrä jaosten puheenjohtajia saapui juhlistamaan kuluvan vuoden menestyjiä. Tulevana vuonna Laatukeskus panostaa jaostoimintaan entistä enemmän henkilöresursseja, kun kolme henkilöä pyrkii täyttämään eläkkeelle siirtyneen Raimo Ketolaisen "suuria saappaita". Tani Järvinen vetää suurempia linjoja, Timo Tulonen vastaa melko pitkälle jaosten käytännön toiminnasta ja Markus Meurman on erikoistunut jaossivujen teknisiin kysymyksiin.

Tänä päivänä maailma muuttuu erittäin nopeasti ja tapahtuvien muutosten ennakointi on erittäin tärkeä osa menestyvien organisaatioiden toimintaa. Tästä johtuen olemme valinneet useissa yhteyksissä saadun positiivisen palautteen tukemana jaostoiminnalle vuonna 2010 teeman, joka on tulevaisuuden tutkiminen. Tavoitteena on, että jokainen jaos tekee omalta toiminta-alueeltaan lyhyen yhteenvedon tulevaisuuden näkymistä esimerkiksi aikaperspektiivillä lyhyt(1 vuosi), keskipitkä(3-5 vuotta) ja pitkä(5-10 vuotta).

Jaosten tekemät yhteenvedot tulevat olemaan nähtävinä jaossivuilla, jolloin sivustolle saataisiin hyvä tietopankki jaostoiminanan toimialojen ja alueiden tulevaisuuden näkymistä. Lisäksi kaikista yhteenvedoista tehtäisiin tiivistelmä, joka esitettäisiin Laatupäivillä Vaasassa 26-27.5. Laatupäivien ohjelmassa olisi lisäksi ainakin yksi asiantuntijaesitys, joka linkittäisi jaosten tekemät yhteenvedot tulevaisuuden tutkimiseen laajemmasta näkökulmasta katsottuna. 25.5. järjestetään perinteiseen tapaan jaosten puheenjohtajien päivä.

Jaosten tulevan vuoden budjetit säilyvät ennallaan. Jaosten toimintasuunnitelmat pitää toimittaa Laatukeskukseen Timo Tuloselle 15.1.2010 mennessä. Toivomme, että jaosten toimintasuunnitelmissa on mukana myös viestin vieminen eteenpäin Suomen laatupalkinto - ja Vuoden laatuinnovaatio -kilpailun potentiaalisille osallistujille. Tulevaisuuden tutkimiseen liittyvien jaoskohtaisten yhteenvetojen viimeinen toimituspäivä on 15.4.2010.

Vuoden 2010 aikana valitaan myös Vuoden jaos. Kriteereinä ovat jaostoiminnan aktiivisuus, jaoksen kautta Suomen laatupalkinto -kilpailuun ja Vuoden laatuinnovaatio -kilpailuun osallistuvien organisaatioiden määrä (pyytäkää organisaatioita ilmoittamaan että ovat jaoksenne kautta saaneet innostuksen osallistua kilpailuun) sekä tulevaisuuden näkymät tutkimus. Vuoden 2010 jaoksen ohjausryhmää odottaa laadukas risteilypalkinto, jonka aikana on hyvä kehittää toimintaa edelleen.

Tässä joitain ajatuksia Laatukeskuksen suunnasta. Te olette kuitenkin jaostoiminnan suurimpia asiantuntijoita, joten puheenjohtajien ja jäsenten kehittämät ideat ratkaisevat tulevan vuoden menestyksen. Toivotamme luovuutta ja innovatiivisuutta toimintasuunnitelmien tekemiseen, jotta ensi vuosi olisi jaostoiminnan osalta ennätyksellisen vilkas.


Ystävällisin terveisin


Tani Järvinen
johtaja

Timo Tulonen
projektipäällikkö

Markus Meurman
projektikoordinaattori

Laatukeskus Excellence Finland

1 Comments:

Blogger Juhani Anttila kirjoitti...

Meidän kiinnostusalueemme ei ole vain laatuseniorit-jaos vaan koko Suomi ja ammattimainen laatuaihe kokonaisuudessaan. Tältä pohjalta ehdotan, että teemme koko tältä alueelta tulevaisuusselvityksen toteuttamalla laajan kyselytutkimuksen kattaen monipuolisesti suomalaisia organisaatioita, laatuasiantuntijoita sekä muita henkilöitä. Tässä voisimme (yhteyksien saamiseksi) hyödyntää verkostoseminaariemme kumppaniorganisaatioita, Tulevaisuuden tutkimuksen seuraa, Tiekeä ja HAUSia. Kyselytyökaluna voisimme käyttää hyväksi ZEF-työkalua (http://www.zef.fi/fi/).

29 marraskuuta, 2009 14:44  

Lähetä kommentti

<< Home