tiistaina, huhtikuuta 14, 2015

Mitä Laatuseniorit voisivat tehdä auttaakseen suomalaista teollisuutta ja johtamista parantamaan kilpailukykyään!

Tervehdys kollegat!

Kirjoitin alla olevan kommentin Salmen  sähköpostiviestiin  vastauksena ja eräät meistä halusivat saada asiat keskusteluun myös tätä kautta, täältä pesee...koskee toimintaamme ja sen olevia/mahdollisesti tulevia muotoja!


Keskustelin aika vasta muutaman laatuseniorikollegan kanssa ja totesimme, että ”hyviä aiheita ja avointa ja uusia ajatuksia tukevaa keskustelua” kaivataan!

1. Voisiko jokainen miettiä, onko itsellä jokin aihe/teema, mistä  voisi pitää vaikka lyhyenkin johdannon keskusteluun – ei välttämättä tarvitsisi yrittääkään heittäytyä ”kaiken osaajan” rooliin vaan herättää hyvän keskustelun.

2. Toinen, oma ajatukseni ja ehdotuksenikin on josko saisimme Laatusenioreista  voimavaraa itsekin manaamallemme suomalaiselle johtamiselle – Laatukeskuksen kanssa koordinoiden tietenkin! Seniorimentorointi voisi olla esim. eläköityneille jäsenille virkistävä juttu puhumattakaan siitä, että kokemusta ja osaamista pitäisi saada kiertoon! Itse koen, että yli 30 vuoden kokemus olisi hyvä saada jotenkin mahdollisimman laajaan käyttöön… eläkepäivät koittavat joskus …

Laatukeskusta pidän tässä yhteydessä tärkeänä, koska oman ymmärrykseni mukaisesti on viisasta tökkiä esim. johtamista ja yritysjohtoa mahdollisimman vahvoin eväin ja Laatuseniorit ja Laatukeskus ovat yhdessä parempi kuin erikseen. Tavoitteemmehan tulisikin olla yhteneväiset (näistä voisi hyvin keskustella, mitä ovat...) ja koordinointi voisi tarkoittaa minimissään sitä, että käytetään resursseja järkevästi.

3. …ja siitä sitten kolmas idea: Perustetaanko yleisesti käytettävissä oleva materiaalipankki – artikkeleita, puheenvuoroja, työkaluja, malliratkaisuja….  Laatukeskuksen verkon kautta jakoon!


Johtuen hieman löyhästä osallistumisaktiivisuudestani taas viime aioina voivat em. asiat olla jo liikkeellä tai olemassa, mutta ei haittaa - kommentoikaa joka tapauksessa.

Keskustelun avaushan tämä vain on!

6 Comments:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Markulle hyvistä ehdotuksista, joista juuri keskustelemme kokouksessa. Perästä kuuluu, uskomme näin��!

14 huhtikuuta, 2015 14:10  
Blogger Unknown kirjoitti...

Hienoa Markku! Tästä alkaa klubin uusi elämä sähköisessä mediassa. Terveiset kokouksestamme, jossa ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Teuvo Kaikkonen

14 huhtikuuta, 2015 14:11  
Blogger Juhani Anttila kirjoitti...

Hyvä, Markku, että kirjasit nämä kommenttisi ja ehdotuksesi myös tänne blogisivullemme, niin voimme käydä niistä keskustelua. Sähköposti ei ollenkaan sovi keskustelufoorumiksi. Lähköpostilla minä vältän "vastaa kaikille" lähetyksiä, pyrin vastaamaan vain henkilökohtaisesti.
1. Olen jo pitänyt varsin paljon erilaisia keskustelualustuksia laatuseniorien kokouksissamme, ja niitä kyllä on varastossa lisääkin, ja uusia tulee jatkuvasti. Kun niihin ei yleensä ole fyysisissä kokouksissa riittävästi aikaa, olisi paikallaan jatkaa keskustelua täällä meidän blogissamme. Valitettavasti vain meidän vetrkostomme on niin laiskaa/arkaa/saamatonta/mielikuvituksetonta/loukkaantuvaista/tms. keskustelemaan somesti.
2. Kannatan suuresti ajatustemme ja kokemustemme jakamista kaikille. En kuitenkaan kannata liiallista sitoutumista laatukeskukseen, ennenkuin sieltä olisi nähtävissä edes vähäisintäkin merkkiä kiinnostuksesta suomalaista laatua kohtaan. Mehän olemme Suomen laatuseniorit, eikä mikään laatukeskuksen työrukkanen/ajatushautomo/tms. Minulla on omat henkilökohtaiset keinoni omien ajatusteni maailmanlaajuiseen jakeluun. Olen valmis jakamaan kaiken tiedon myös tässä meidän piirissämme ja erityisesti suomalaisille.
3. Materiaalipankki tuntuu kovin passiviselta ja yksisuuntaiselta. Pitäisi saada aikaan vuorovaikutteisuutta. Teuvo toi esille tämän kokouksessamme, että meillä pitäisi olla laatuseniorien digistrategia. Sitä kannattaisi pohtia. Laatukeskuksenkin ihmiset saavat osallistua, mutta me emme toimi sen alaisuudessa.

14 huhtikuuta, 2015 16:57  
Blogger Unknown kirjoitti...

Anonyymi olen Anne Koskinen...en ole vieläkään onnistunut saamaan nimeäni esille, vaikka minulla on Google-tili ja olen kirjautunut sisään. Vinkkejä?

14 huhtikuuta, 2015 23:30  
Blogger Unknown kirjoitti...

Nyt näyttikin onnistuvan tuon profiilin näkyminen :).

14 huhtikuuta, 2015 23:31  
Blogger Unknown kirjoitti...

Tehtävä laatusenioreille. Mittaa oma yhteiskuntavastuusi. Näin sovimme kokouksessa 12.5.2015. Erittäin helppo. http://bmhki4.blogspot.fi/2010/06/klubityo-2010-vastuuta-vai-vastuutta.html

12 toukokuuta, 2015 14:17  

Lähetä kommentti

<< Home