keskiviikkona, joulukuuta 08, 2010

Laatuseniorien transsendenttinen itsearviointi

Toteutimme tänään kokouksessamme transsendenttisen itsearvioinnin laatuseniorien toiminnan suunnittelua varten:

Ryhmätyönä toteutetun itsearvioinnin satunnaisprosessin  avulla tuloksena tuli tilannettamme kuvaavaksi vastaukseksi I Ching –systematiikan mukaisesti heksagrammi nro 27, jossa oli lisäksi muutosmerkit ensimmäisellä, viidennellä ja kuudennella viivalla.
Mitä sitten tämä arviointutulos tarkoittaa sisällöllisesti, ja mitä evästyksiä se antaa toiminnallemme?
Eri I Ching -lähteitä yhdistelemällä heksagrammi nro 27 (“Ravinto”) tuo esille, että meidän pitää ravita ruumistamme oikein, ja ajattelukykyä harjoittamalla antaa hengellemme sopivaa ravintoa. Meidän tulee kehittää itseämme. Menestys tulee, kun annamme uusien ajatusten ravita aivojamme ja terveellisen ruokavalion vahvistaa ruumistamme ja tarkkailemalla tämän toteutumista. Tällä tavoin meidän tulee myös ravita toisia.

Arviointituloksemme muutosmerkkien perusteella voisi histogrammin nro 27 mukaisesti toimien kehityksemme tapahtua heksagrammin nro 8 (“Yhteen liittyminen”) osoittamaan suuntaan.

Heksagrammin nro 8 alkuperäisenä ilmiönä on veden yhdistyminen maahan. Sisällöllisesti tässä viitataan siihen, että ne jotka etsivät paikkaansa tulevat meidän luoksemme, ylhäiset ja alhaiset vastaavat kutsuun. Tässä heksagrammin tilassa on läheisyys suotuisaa ja korostuu yhteen liittyminen, ryhmätietoisuus, yhteistyö ja yhtenäisyys. Me ymmärrämme, että jos perusta on oikea ja luja, ei tule virheitä. On suotuisaa tutkiskella omia toimintatapoja ja työtovereita uudelleen sekä etsi uusi kumppani tai liittolainen.

Muutosmerkit heksagammissa nro 27 antavat vielä seuraavia lisäevästyksiä - vaikkakin vertauskuvallisesti - toiminnan kehittymiselle:

  • Elämällä yksinkertaisesti hän saa ravinnon riittämään eikä näe nälkää. Mutta jos hän kehittää kalliita makutottumuksia ja kadehtii muita, hän saa kärsiä.
  • Riittävän ravinnon hankkimiseen ei tarvita kohtuuttomia ponnisteluja. Vaatimaton mutta jatkuva työpanos tuottaa kyllin kaikilla.
  • Ne joilla on ruokittavanaan monta suuta joutuvat tekemään realistisia suunnitelmia ja toimimaan vastuunsa tuntien, he eivät voi luottaa hyvään onneen tai toisten apuun.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home