tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Rakentamisen laatu ja syksyn ohjelma aiheena 10.5.

Tuulan esitystä seuraavat Nina, Herkko ja Juhani

Rakentamisen laatu

Aihetta esittelivät Tuula Råman ja Nina Flinck Rakentamisen laatu RALA ry:stä.

Rakentamisen Laatu RALA ry on kiinteistö- ja rakennusalan järjestöjen perustama toimija, jonka tavoitteena on parantaa rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä. RALA kerää ja ylläpitää tietoa alan yrityksistä, arvioi niitä ja antaa niille pätevyyksiä ja luokituksia.

RALA-pätevyys perustuu yrityksen osaamisen ja resurssien, yhteiskunnallisten velvoitteiden hoidon sekä talouden tilan arviointiin

RALA-sertifiointi on kaikille rakennusalan suunnittelu- ja rakennuttamis- sekä rakennus- ja asennusyrityksille avoin toimintajärjestelmän arviointi- ja hyväksyntämenettely.

Nina Flinck
RALA-projektipalaute on rakennusalan osapuolten yhteinen palautejärjestelmä. Osapuolet voivat antaa toisilleen palautetta ja lukea itse saamaansa palautetta sekä projektin aikana että sen päätyttyä.

Tilaajavastuu.fi tarjoaa työkalut tilaajavastuulain rutiinien hoitamiseen.

RALA saa tilaajavastuulain edellyttämät tiedot RALA-yrityksistä Suomen Tilaajavastuu Oy:n ylläpitämästä Tilaajavastuu.fi-palvelusta.
Harmaasta taloudesta Suomessa kiinnijäänyt yritys menettää RALA-pätevyytensä ja sertifiointinsa. Muissa maissa toimitaan kunkin maan tavalla.

RALAn palvelut löytyvät tästä. Keskustelussa tuli esille, että  toimintamalli saattaa johtaa ajatteluun, että laatu on RALAn murhe, ei siitä tarvitse yrityksissä välittää, kunhan pätevyys ja sertifiointi on saatu.


Juhani, Teuvo ja Pekka


Syksyn tapaamiset klo 12-15:

23.8. Asumispalvelukeskus Wilhelmiina, Taavetti Laitisen katu 4
00300 Helsinki

20.9. Toimiva Koti-konsepti Koskelassa, Outi järjestää
  
19.10. Palveluasumisen arviointi, Liisa J


8.11. Proud Age -projekti, Anna Pylkkänen

13.12 Indokiinan laatu katutasolta, Teuvo ja Islamin tulevaisuus, Juhani

Loka-joulukuun tapaamiset Suomalaisella klubilla

Lounasseurue

Eila Honko, Tuomo Sirkiä, Liisa Jouttimäki, Juha Söderlund, Matti Leskinen, Teuvo Kaikkonen, Herkko Pesonen, Juhani Anttila ja Pekka Niiranen.

Juha, Liisa, Tuomo ja Eila

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home