keskiviikkona, helmikuuta 16, 2011

Liiku, syö ja nauti; Lohta syöden lounaalla 16.2.2011


Fyysinen kunto vaikuttaa myös työssä jatkamiseen. Sitä me emme tosin silloin tienneet. Perusaineenvaihdunta pyörii koko ajan ja kunto määrää, kuinka kauan pysyy pirteänä. MET eli perusaineenvaihdunnan yksikkö avautuu tästä.

Näin kertoi meille Jouni Salminen, työfysioterapeutti  Dextra Oystä. Hän esitteli myös liikunnan sopivaa viikkoannosta, 2-3 tuntia perusliikuntaa ja 2-3 tuntia täsmäliikuntaa. Siinäkin on optimi, liian vähän ja liian paljon liikkuvilla on enemmän sairaspäiviä kuin kohtuudessa pysyvillä.

Joka aamu kannattaa avata hartiat levittämällä kädet ja testata tasapaino sseisomalla yhdellä jalalla ja liikuttamalla toista.




Kävelyn ystävän kannattaa hankkia kunnon askelmittari ja täyttää askelpäiväkirjaa.





Hanna Viljanen, Jounin kollega ja työterveyshoitaja, kertoi sopivasta ravinnosta. Kuusi kourallista hedelmiä ja vihanneksia ja monipuolisesti erilaisia ravintoaineita. Monimutkaista tietoa ei terveelliseen syömiseen välttämättä tarvita, ellei Osmon ja Juhan tapaan ryhdy asianharrastajaksi. Juha lupasikin tuoda seuraavaan kokoukseen koetulokset kuuden kuukauden rasvadieetistä Heikkilän malliin
 

Jounin ja Hannan esitys

Toimintakertomus 2010 hyväksyttiin ja toimintasuunnitelmaan 2011 täydennettiin aiheita syksylle, mm. Juhanin terveisiä globaalista laatukehittelystä sekä Liisan, Juhanin ja Osmon vuoropuhelu ainoasta oikeasta tavasta prosessien hallintaan.

Terveellistä lohta nauttivat Liisa Jouttimäki, Eila Honko, Juha Söderlund, Herkko Pesonen, Osmo Koli, Pekka Niiranen, Markku Ahlberg, Juhani Anttila, Risto Nevalainen ja Matti Leskinen.

 .

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home