keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2012

Johtamisen jalanjälkiä ja laatukriteereitä elämänkuntoa unohtamatta 21.3.2012



Laatusenioreiden kokous 21.3.2002 Suomalaisella klubilla


Aloitimme tradition mukaisesti lounaalla. Läsnä olivat pj. Matti Leskinen, Jorma Hotanen, Herkko Pesonen, Elina Mäkinen, Osmo Koli, Pekka Niiranen, Risto Nevalainen ja Salme Sundquist




Johtamisen jalanjäljet

Elina Mäkinen Laatukeskuksesta demosi Johtamisen jalanjäljet työkalua. työkalun esittelyssä todetaan mm, että ”Organisaatiotason jalanjälkien tarkasteluun ja kehittämiseen on tarjolla useita kokonaisvaltaisia mittareita, mutta yksittäisen johtajan toiminnan vaikutusten arviointiin ei ole ollut tarjolla riittävän käytännönläheistä ja tasapainotettua työkalua”.
Johtamisen jalanjälki työkalua kehittävät Novetos Oy, Novetoksen kumppani, hankkeen vetäjä ja Johtamisen jalanjälki® -tuotemerkin omistaja Elina Mäkinen (Laatukeskus) sekä internetpohjaisten EduGame®-ratkaisujen kehittämiseen ja valmistamiseen keskittyvä Apprix Oy.
Työkalu sai osallistujilta ihastuneen vastaanoton. Elina lupasi yöhemmin tarkempaa materiaalia laatusenioreiden käyttöön.

Elämänkunto

Jorma Hotanen esitti käytännön ohjeita johtamiseen ja jaksamiseen. Jorma jakoi esityksensä aiheesta esitteen, ” Onko kiire aitoa vai tehtyä? Lisäksi Jorma antoi osallistujille Työkuntoutus- elämänmuutos kirjan. Sen ovat kirjoittaneet Mirja Kalliopuska, Anne Sällylä ja Jorma Hotanen.
Kirjasen vastuuhenkilöiden toimesta on konsultointitöiden yhteydessä suoritettu noin 15 vuoden aikana aineiston keruuta eri kokoisten yritysten kehitysohjelmista”. Näistä tuloksista kerrotaan myös kirjassa.
Kirja ei ole myynnissä, vaan sitä toimitetaan erikseen pyydettäessä.




Julkisen johtamisen laatukriteerit

Salme Sundquist kertoi osallistuvansa STM:n toimeksiantamaan hallitusohjelmassa olevaan  Johtamisen kehittämisverkostoon.
 Työterveyslaitoksen organisoimana on perustettu työryhmä johtamisen kehittämisverkoston aikaansaamiseksi. Työssä pohditaan ja levitetään esimiestaitoja työpaikoille. Johtamisen kehittämisverkoston yhtenä tehtävänä on muodostaa/kehittää Julkisen sektorin hyvän johtamisen laatukriteerit. Salme Sundquist työryhmän jäsenenä pyytääkin listaamaan mahdollisesti tiedossanne olevat kriteerit. Tiedot voi toimittaa salme.sundquist@kuntaliitto.fi 11.4. mennessä.
Salme voi  kertoa jossain kokouksessamme koko hankkeesta ja myös siitä miten laatukriteeristötyö edistyy.


Seuraavat tapaamiset ja syksyn aiheita

Seuraavat tapaamiset
18.4.2012 Esitykset:Juhani Anttila ja MQ-koulutuksen vetäjä
09.5.2012 Esitykset: Teuvo Kaikkonen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15.10.

Kirjaaja Salme